#ViuPanoràmic S02E04 Gastronomia i responsabilitat social

Escrito por el 29/07/2016

Darrera entrega del programa a la fresca de scannerFM al Panoràmic de Montgat. En aquets cas parlem de gastronomia i responsabilitat social amb Pau Carrió de La Perla 29, Chantal Aimée, Damià Mulà, Ricky Gil de Playfair, Sergi Capell de La Casa de Carlota, Raffel Plana, Oscar Romera i Agnés Pàmies, Directora tècnica del Casal dels Infants. Ràdio a la fresca, presentada per Bruno Sokolowicz, amb música italiana 60’s i cerveses Moritz.

Pau Carrió (La Perla 29): estrena al gener L’hostalera de Goldoni, amb Laura Aubert i David Verdaguer, a la Biblioteca de la Catalunya. Un espectacle que gira l voltant d’un sopar. A l’obra s’hi podrà menjar i escoltar música en directe. Menjar del restaurant de proximitat del seu germà, el GATBLAU, i música com les cançons italianes que ens ha triat per a aquest programa.

Chantal Aimée: el mes de novembre estrena al Lliure, Revolta de Bruixes, dirigida per Juan Carlos Martel. L’obra d’en Benet i Jornet que tracta de la lluita de cinc dones de fer feina per millorar les seves condicions laborals. A més, la Chantal treballa la teatreteràpia amb un grup de drogodependents en rehabilitació des de fa un any: Forma21.

Damià Mulà, professor, expert cocteler, porta el màster de mixologia al Campus de Turisme, Hosteleria i Gastronomia (CETT) i gran aficionat a la música Expert en relacionar el món del “mixer” amb el món de la cultura.
Ens parla de la vinculació entre els millors barmans del món i projectes socials com ara P(OUR).

Ricky Gil: Dissabte toca al Panoràmic amb un grup nou Playfair que fa temps ja funcionava i es deien The Unusual Suspects. En Ricky és un dels mods més coneguts de barna ja des de Brigthon64 i a més li encanta la ràdio. De fet presenta un programa que es diu “Guitarra, baix i bateria”.

THE UNUSUAL SUSPECTS, banda que es va formar a Barcelona a mitjans dels noranta, tot i que els seus membres procedien de països com Canadà, Anglaterra o els Estats Units.
Van tocar molt sovint en directe i van guanyar diversos concursos de prestigi, però no van arribar a gravar cap disc i no es van poder donar a conèixer a un públic més ampli.
Liderats per la cantant, acordionista i compositora Rachel Playfair, durant aquesta època van gravar una sèrie de maquetes. El grup es va separar a començaments dels 2000, els seus membres van perdre el contacte i pràcticament van abandonar la música.
Uns mesos enrere, la Rachel i el bateria Matthew Ray van decidir reunir la banda i van reclutar dos clàssics de l’escena barcelonina, Ricky Gil (Brighton 64) i Joan Quesada (Los Canguros).
Sota el nom de PLAYFAIR, recentment han començat a tocar en directe, i la del Panoràmic serà tot just la seva segona actuació d’aquesta nova època.

Sergi Capell: director i soci fundador de La Casa de Carlota un estudi de disseny segons ells “únic en el món i genialment diferent”. Amb La Fàbrica del Menjar Solidari han treballat amb Casal dels Infants i Ferran Adrià.

Raffel Plana, agitador cultural amb conciència, ens parla d’un projecte d’ajut als refugiats impulsat des de Montgat. L’Oscar Romera, en forma part i ens ho explica de primera mà: Acció Solidària i Logística– EREC.

A través de su equipo de rescate EREC, está trabajando en Grecia. En un primer momento en Lesbos, juntamente con Lighthouse Relief (una ONG sueca), realizando labores de vigilancia las 24 horas del día, para poder dar aviso de las llegadas de embarcaciones y poder desviarlas de la peligrosa zona del faro de Korakas. Si esto no fuera posible, nuestro trabajo consiste en asegurar el desembarco, minimizar los riesgos y asistir a los posibles rescates de la zona, si esto fuese necesario. El equipo también da asistencia a la llegada de los refugiados y realiza la búsqueda de posibles personas perdidas durante los desembarcos. El EREC realiza la limpieza de las playas de la zona para hacerlas más seguras y accesibles. Poco después, un segundo equipo del EREC se desplazó a Idomeni donde están trabajando haciendo labores de ayuda humanitaria en los campos de refugiados en la frontera entre Grecia y Macedonia. Se han montado tiendas de ACNUR para los refugiados y se han acondicionado para hacerlas habitables. Trabajamos para mejorar espacios y estructuras como un aula para los niños y un dispensario médico gestionado por la ONG Bomberos en Acción. Diariamente, el equipo subministra una tonelada de frutas y verduras frescas que se distribuyen en colaboración con la ONG griega Ekopolis, quien también se encarga de cocinar para, aproximadamente, 4000 personas cada día en el campo de Idomeni. También gestionamos un almacén para repartir materiales como: ropa y comida, conjuntamente con una ONG alemana. Los miembros del equipo EREC, además, preparan diariamente alrededor de 500 bolsas con comida para niños y las reparten tienda a tienda, para que éstos no tengan ninguna carencia alimenticia. Asimismo, en el mes de marzo, se realizó una campaña de recogida de ropa, juguetes y material sanitario e higiénico desde los parques de bomberos. Este material ya ha sido transportado y repartido en las últimas semanas en los campos de refugiados. Actualmente, mantenemos estos dos equipos desplazados permanentemente, tanto en Lesbos como en Idomeni, pero para poder seguir haciendo todas estas labores y otras, que se han detectado como necesidades urgentes, necesitamos toda la ayuda económica y humana posible.

www.asl.ong
ES46 2013 0441 15 0201070342
donacions@asl.ong

Kaotiko Oficial, és una marca de roba feta 100% al maresme que ho estan petant molt. Originaris de Barna, han fet les fotos i el video d’aquesta temporada al Panoràmic. Aportant una peça de roba a la campanya solidària.

ENTREVISTA D’ÀUDIO
Agnés Pàmies – Directora tècnica del Casal dels Infants

Ens explica què fan i els projectes vinculats a la gastronomia en els que col.laboren: la fàbrica del menjar solidari, el llibre i la ruta de la tapa solidària i l’Òpera Samfaina del Liceu.

1. Què és el Casal dels Infants? i què tenen d’específic cadascuna de les 3 seus (Raval, Badalona i Sta Coloma)?
3. Quins projectes destacaries als casals de Badalona i de Santa Coloma?
4. Qui forma part de l’equip del Casal?

En Raffel ens explica el projecte, al que va participar, de teatre al Casal dels Infants de Santa Coloma, que barreja cuina i treball de valors: CUINA TEATRAL.

El Projecte de Mamen Duch i Lisa Marrani -Teatre a la motxila- i el segon projecte de cultura i gastronomia (CUINA TEATRAL), els hàbits de l’alimentació, de com es cuina, reflexe de la multiculturalitat, etc. Treball de l’arribar a través dels sentits, despertar els sentits dels nanos perquè a partir d’aquí s’expressin i a partir del que ells expressen, muntar un petit espectacle per compartir amb les famílies d’aquests nens i nenes que a vegades no tenen espai per comunicar-se o posar atenció als sentiments dels nanos.

6. De què ve la relació del Casal amb el món de la gastronomia i la restauració?
7. Quins projectes del Casal actualment tenen que veure amb el món de la gastronomia?
8. Crida al voluntariat -especialment als veins i veines de Badalona i Santa Coloma-

Als controls, Roser Vallverdú amb l’assitència de David Noci.
Producció, Raffel Plana.
Sintonia, Zeus Faber de Dontlikepiano
Música: Playlist L’hostalera amb Ornella Vanoni, Adriano Celentano o Mina realitzada per Pau Carrió.
Anfitrions, el Panoràmic de Montgat.
Cerveses, Moritz.
Gastronomia i avituallament, Can Piqué (amb el txef Albert Oltra)
Foto, Bb Farandularte.
Presenta, Bruno Sokolowicz.


Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Canción actual

Title

Artist