#0004 LORAINE JAMES

Escrito por el 29/11/2022

Cuarto programa de RITMES, VIGÍLIES i SONS, que se estrena con una artista de una presencia espectacular y una previsión desarrollo en su carrera que la pueden convertir en una de los referentes de la electrónica en los próximos años. LORAINE JAMES.

Sessió dedicada a una productora del nord de Londres, concretament Einfield, anomenada Loraine James, de 27 anys d’edat, que si bé no té una carrer molt extensa en el temps si que ha publicat molts treballs, 4 LPS que produeix a partir de l’any 2017, 5 EPS i infinitat de col·laboracions.

Per introduir-nos en el seu món ho farem a través d’un EP anomenat 053, publicat en el prestigiós segell anglès AD93, anteriorment anomenat Whities. EP que fa amb el també productor TSVI.

Loraine creix en una família on el jazz, l’UK drill i la musica electrònica sonen de forma habitual, també cal destacar el multiculturalisme que hi ha a la ciutat i per extensió en la música que es troba al carrer. Es gradua en estudis de música a la Universitat de Westminster, es a dir que té formació reglada en el camp de la musica, fet que crec que queda ben pales en les seves produccions. Ella mateixa indica que es troba influenciada per gent com Telefon Tel Aviv, Squarepusher. A més d’aquesta clara vesant jazzística, no nomes en els sons, si no en el poder d’improvisar i experimentar, es complementa amb sons que es mouen des del ambient, fins al techno incorporant una amalgama de vocals i patrons rítmics. La crítica l’anomena com una artista amb un estil pròpi amb una fusió entre IDM amb estètica y sensibilitat d’avantguarda.

Destacar que part de la seva carrera, almenys la comercial ha transcorregut en temps de pandèmia, on va aprofitar per produir LPs i EPs experimentals, com ara Reflection.

L’any 2022 es un any molt productiu per ella, almenys en quant al nombre de treballs publicats, com ara el propi 053 que ens ocupa en el programa d’avui i dos mes anomenats Whatever Weather i Bulding sometrhgin beatiful for me.

Pel que fa a EP, trobem des de temes fets amb bases de piano clàssic, fins sons masteritzats de la natura y rimes de bateria i tambors apagats. També troben breakbeats amb un tema gairebé drum and buss. En el tema Trust, sense bateria trobem veus angelicals, marca de la casa. L’ús dels sintetitzadors , atronadors i melangiosos, sobres aquestes cadències de break beat.

L’EP es va gravar en l’últim període del confinament a un estudi compartit pels dos productors a Londres. Un EP introspectiu, desafinant, bulliciós i refrescant. Un intent mesclar de dos estils molts diferents buscant una manera de fer comuna.

Espero que us gaudiu de la sessió. Fins la propera.

TRACKLIST

                053  TSVI & LORAINE JAMES May 2022

  1. Trust
  2. Gloom
  3. Awaiting
  4. Observe
  5. Eternal

Opiniones

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos obligatorios están marcados con *


Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.


Continuar leyendo

Canción actual

Title

Artist